Common Ground

BUBOX Tot en met 1 juni
Fotografie:  Nele Van Canneyt en Bert Danckaert 

Reserveer je gratis ticket via deze link:

Fotografen Nele Van Canneyt en Bert Danckaert nemen de urbane ruimte als uitgangspunt voor hun uitgepuurde werk waarbij de interpretatie van de stedelijke omgeving veeleer het uitgangspunt is dan de registratie ervan. Beide kunstenaars reizen hiervoor de wereld rond en het idee van de solitaire flaneur is hierbij cruciaal. 

De wijze waarop de stad waargenomen wordt als een ‘beeldende mogelijkheid’, bepaalt het specifieke standpunt dat beide fotografen innemen. Waar we bij Van Canneyt vaak passanten of in zichzelf gekeerde figuren vinden die deel worden van de verhalen binnen het fotografisch kader, is de menselijke figuur uit het werk van Danckaert verdwenen. Zijn beelden balanceren tussen abstractie en document. Nele Van Canneyt maakt zowel overdag als ’s nachts beelden uit de realiteit. Haar nachtbeelden worden in een projectie getoond. De plekken die Bert Danckaert toont, lijken afkomstig van één generische stad waarmee hij vragen stelt over culturele identiteit en globalisering van de urbane ruimte.

Het vinden van ‘common ground’ impliceert een wederzijds respect waarbij precies de articulatie van het individuele centraal staat. Het is het tegenovergestelde van de polarisatie waaraan onze wereld vandaag ten onder gaat. 

https://www.nelevancanneyt.com

https://www.bert-danckaert.be/

Organisatie: Bubox Kortrijk Coach Bubox:  Jan Ovaere
Bubox, Korte Kapucijnenstraat, Kortrijk
Openingstijden: donderdag – zondag : van 14u tot 18u