Nightmarry Me

NIGHTMARRY ME

BUBOX presenteert ‘Nightmarry Me’
Drie installaties ,No Fly Zone, Les Veilleuses en Scattering Cake,met video en grafiek van Marie Hendriks.

Vanaf 19 mei vormt Bubox de uitvalsbasis voor de expo ‘Nightmarry Me’ van de kunstenares Marie Hendriks. Zij trekt je met een glimlach mee in haar vicieuze cirkel van ontreddering en obsessies. Deze spanning is ook aanwezig in ‘Nightmarry Me’ waar de kunstenares de kijker uitnodigt om in de familieverhalen en nachtmerries uit haar jeugd te duiken. De expositie verzamelt de installaties No Fly Zone, Les Veilleuses en Scattering Cake.

De in Nederland geboren kunstenares Marie Hendriks (° 1981) verhuisde begin jaren ’90 met haar ouders naar Frankrijk. Hier volgde ze een opleiding aan de kunstacademie van Bourges (2000-2005) en aansluitend specialiseerde ze zich in nieuwe media aan Le Fresnoy van Tourcoing (2005-2007). Recent verhuisde Marie Hendriks naar Kortrijk.

Haar veelvormig werk dompelt de kijker in een magische sfeer, vol verwijzingen aan barok en rococo. Een voortdurende dialoog tussen hedendaagse en klassieke kunst. Marie verandert de werkelijkheid door gebruik te maken van werkwijzen zoals deze in het magisch realisme of de fantastische literatuur van de 19de eeuw. Je herkent nog dat wat er was, maar je stelt je al datgene voor wat nog buiten het blikveld ligt. De video’s, beelden, tekeningen en foto’s van Marie zijn allegorische voorstellingen van mentale spanningsvelden tussen wonder en ongemak.

Marie Hendriks exposeerde reeds tijdens groepsexpo’s zoals “Pearls of the North”, in het Parijse Palais de l’Iéna; alsook tijdens “Quand je serai petite” in het museum van Schone Kunsten in Calais. Ook solo was ze reeds te bezichtigen in Magpie Mirabilia, Mains d’œuvres, in Parijs; POMODORI vs STARS, La maison Rouge, in Parijs; of Adhemarie Show, Château des Adhémars, in Montélimar.

19.05-09.07.2017

  • Vernissage donderdag 18 mei om 19u.
  • Welkomstwoord schepen Kelly Detavernier (bevoegd voor financiën, onderwijs en evenementen)
  • Inleiding door Françoise Geers, coach
  • Toelichting door Marie Hendriks

Bubox – Korte Kapucijnenstraat, Kortrijk

Open: donderdag t.e.m. zondag van 14u. tot 18u. en Sinksenmaandag
Gratis toegang

Een initiatief van  BUBOX (coach Françoise Geers)