Props for Drama – Sarah & Charles

21.03.14 – 27.04.14

In Props for Drama brengt het kunstenaarsduo Sarah & Charles een reeks recente sculpturen en twee kortfilms met als thema het ontstaansproces van een verhaal. De tentoonstelling werd georganiseerd in de Paardenstallen van BuBox.

De tentoonstelling maakt deel uit van de serie Props for Drama, een veelzijdig project van lange adem waar het duo al meer dan tien jaar aan werkt. Het artistieke project vertrekt vanuit ‘vertelcodes’, de verschillende manieren waarop een verhaal verteld kan worden, zowel in film en theater als in beeldende kunst.

In de eerste kortfilm, Props for Drama: Suspension of Disbelief, baseerden de kunstenaars zich op stereotypen binnen het musicalgenre. De film vertelt het surrealistisch verhaal van een meisje in verschillende fasen van haar leven. Ze zingt over haar gemoedstoestand en de zangpartijen worden afgewisseld met dans.

In Props for Drama: Plot Hole, de tweede kortfilm, wordt de oorspronkelijke verhaallijn verstoord: in een theatrale setting vertolkt een acteur twee verschillende personages die naast elkaar spelen. Op drie schermen worden verschillende scenes tegelijk afgespeeld, begeleid door dezelfde voice-over.

De kortfilms vormden de basis van de tentoonstelling en werden ondersteund door andere ‘Props for Drama’-rekwisieten om een intrigerende voorstelling te creëren.