The Same Opposites – Sanne De Wilde en An-Sofie Kesteleyn

14.05.16 – 26.06.16

Fotografie expo rond gelijkenissen en tegenstellingen van Sanne De Wilde en An-Sofie Kesteleyn. ‘Beelden die van de hak op de tak springen. Van boom naar boom, van droom naar droom, van land naar land. Oog om oog, hand in hand.’ Voor de tentoonstelling ˜The Same Opposites’, brachten fotografen Sanne De Wilde (28) en An-Sofie Kesteleyn (28) de ‘dead darlings’ van hun fotografisch oeuvre tot leven. Vergeten en verloren beelden, verdwaald in fotomappen of uit het nest geduwd bij eerdere tentoonstellingen.

Een verzameling losse foto’s werd tot een‚ collage gepuzzeld waar kleur en vorm, het verhaal en het ontbreken daarvan, de link leggen‚ De bedoeling: een gesprek aan te gaan in beelden en elk beeld vraag en antwoord te laten zijn. Zodat het geheel een eigen leven gaat leiden in een nieuw kader.

Beiden zijn ze werkzaam voor de Volkskrant en maken ze autonome fotoprojecten. De˜wereld is hun onderwerp en dit ‘onderweg zijn’ leek een mooi uitgangspunt voor de tentoonstelling. Sanne en An-Sofie trachtten net die beelden die de kranten niet halen op te zoeken, en aan elkaar te spiegelen.